Eurotrip 2017: Montepulciano – Civita di Bagnoregio – Lago di Bracciano

6 juli 2017. Verdwaasd worden we wakker, nog een beetje dronken van de nacht ervoor. Mijn verjaardag, juist… De kater volgt met enige vertraging. We besluiten alles rustig aan te doen en onze dag niet vol te plannen. Vanavond moeten we op tijd arriveren op de volgende camping, niet te ver van Rome. Hier zullen we -helaas al – de laatste twee nachten van Eurotrip 2017 spenderen en is the place to be voor hét spektakel van de reis. Beyond Borders vloog ze speciaal over uit het exotische Antwerpen en ze zullen de volledige camping opvrolijken. Maar eerst, de weg opgeraken en hopelijk de hoofdpijn achterlaten in Firenze.

Eerste stop: Montepulciano. We volgen een charmante straat naar de top van een heuvel, kopen nog vlug wat pastakruiden voor de mama -moet ook gebeuren- en zijn al doodop. Alles gaat toch wat trager dan normaal vandaag. We beslissen dan ook vaart te maken en de Toscaanse landschappen in te trekken.

Met de ramen open – om de warme Toscanelucht te voelen en om snel even te kunnen kotsen indien nodig (gelukkig niet). Eindeloos gouden heuvels, bestrooid met hooibalen, lanen met cyprussen naar grote landhuizen, doorheen de hoofdpijn dromen over hier op onze oude dag met een strootje in de mond te mijmeren in een schommelstoel.

Een mederoadtripper geeft ons via de facebookgroep een gouden lunchtip en op volle snelheid spoeden we ons naar Osteria del Cardinale. Daar treffen we nog twee andere teams en genieten we van de pure smaken van onze vegetarische pasta. Ik wat meer dan mijn vriend, wiens maagje nog een beetje tegenpruttelt.

En dan op naar Civita di Bagnoregio, ook wel de stervende stad genoemd. Het lijkt een klein gehucht, gebouwd op een rots die elk jaar een beetje meer afbrokkelt. We wringen ons door de smalle straatjes met Dutsie en vinden nog net een parkeerplaatsje. Een lange tocht naar boven, onder de vlakke zon staat ons te wachten. Is dit een goed idee in onze conditie? Het is al laat en we willen beslist op tijd op de camping geraken. Excuses genoeg om niet aan de vermoeiende tocht te beginnen en vanuit de verte enkele foto’s te trekken. Telt toch ook?

Via kronkelende boswegen, tussen Viterbo en Rome, rijden we de camping tegemoet. We voelen ons eindelijk 100% beter en het is een lekker ritje, waarbij we af en toe een put ter grote van een wc-pot ontwijken en nog net de vering van Dutsie niet afbreken.

Lago di Bracciano, onze rustplek voor de komende twee dagen: bereikt. Nog vlug wat brood met spaghettisaus in de pan en we zijn klaar voor het optreden van de avond. J&B Connections, een Antwerps trio ouwe rockers die de ziel van de jaren ’60 en ’70 laat voortleven met hun gitaren en samenzang. Het blijkt nog eens een comedy show te zijn ook! De mannen zijn perfect op elkaar afgestemd, slaan de ene pint na de andere achterover en lokken de volledige camping naar de Beyond Borders tent. Alle roadtrippers zitten samen, zingen gemoedelijk mee en bereiden zich voor voor de laatste dag van de roadtrip. De grote eindhalte: Rome.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *