Eurotrip 2017: meer van Unterägeri – Alpenpassen – Comomeer

Waar waren we gebleven? Juist, smeulende burgers aan het eten, bekomend van de eerste lange dag op de baan. We hebben het allemaal tot een goed einde gebracht en de welverdiende nachtrust wacht ons op. De eerste nacht is er een frisse, maar het zal ook meteen de laatste zijn. Het meer dat we deze avond zullen bereiken – het Comomeer – zal brubbelen van onze oververhitte lichamen. Dat hadden we bij de koude en regenachtige aanvang van de rit niet kunnen dromen.

Aangezien het bewijsmateriaal van de dagwedstrijden in privékringen hoort te blijven, beginnen we vastbesloten aan de dag met als plan toch één van de opdrachten te volbrengen. Naakt tanken ergens in een pittoresk dorpje in de bergen… Is toch niets aan?

We kiezen voor de lange route, één van de twee opties die Beyond Borders opteert, over twee spectaculaire Alpenpassen (de Grimselpas en de Nufenenpas). Met zo’n 300 kilometer voor de boeg, lijkt het geen uitdaging in vergelijking met het dubbele van de afgelopen dag. Niets is echter minder waar. Dutsie wordt voor het eerst op de proef gesteld. Door een mistgordijn de Zwitserse bergen op. Derde vitesse, naar tweede, links draaien, terug naar derde, en terug naar tweede, nu naar rechts, oh nee, doe toch maar eerste en ga zo maar een tijdje door. Bijna beklagen we onze keuze voor deze route. Tot je op de top staat en je mond openvalt van het uitzicht. En sneeuw, sneeuw! Ondertussen nemen we nog een lifter mee die drie weken wandelen voor de boeg heeft. Het begint toch ook te kriebelen bij ons… Het is onmogelijk om geen tientallen tussenstopjes te maken tijdens het rijden. De ene waterval na de andere biedt zich aan. Jammer van de miezerregen, die de zin om te zwemmen net wat minder maakt.

Nog vlug even de sneeuw aanraken met onze vingertoppen en de berg afrollend zwaaien we Zwitserland uit en lachen we de Italiaanse zon tegemoet. We lachen iets minder als blijkt dat geen airco hebben okselvijvertjes en rode kaakjes met zich meebrengt. Maar hey, we zien hier voor een authentieke roadtrip en die zullen we krijgen ook!

Onze eerste avond in Italië moet gevierd worden met pizza en Italiaanse wijn van de tap. Beiden zeer goedkoop maar het laatste is geen aanrader voor liefhebbers van wijn zonder lichte bruis en met iets van smaak. Gelukkig voorziet de camping ons van gigantische flessen bier aan democratische prijzen en kan ook de cocktail mij wel smaken.

Beyond Borders voorziet als eerste activiteit een akoestisch optreden door twee crewmedewerksters. Intieme nummers en meezingerklassiekers komen allen aan bod. Het eerste groepsgevoel wordt zo gecreëerd. Ik zing zachtjes mee, in de hoop dat niemand mijn toondoofheid opmerkt. Ik kan het toch niet laten.

Met de eerste slokken Malibu – het is ondertussen toch al wat kouder geworden – sluiten we de dag af in ons persoonlijke bubbelbad, het Comomeer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *