Beyond Borders – Make me a travel blogger!

Moest je me leren kennen via mijn blog, zou je al snel merken dat er twee constanten in mijn leven zijn:

 • Ik ben altijd op zoek naar een nieuw avontuur.
 • Ik ben altijd blut.

En volgens mij is er een duidelijk oorzakelijke relatie tussen de twee. Ondertussen heb ik al veel trial-and-errors achter de rug en ben ik er nog niet in geslaagd rijker van een reis terug te keren. Rijker in de letterlijke zin van het woord weliswaar. We weten allemaal dat hetgeen je terug brengt na een tijd in een ander land, niet te meten valt in euro’s. Of dollars. Of ponden. Of real. Of pesos. Of welke vreemde munteenheid je deze keer ook hebt moeten uitpluizen. Iedereen die al een tijdje op reis is geweest, door een land heeft getrokken of een uitwisselingsproject achter de rug heeft, weet dat de ervaring het geld zeker waard is.

Maar wat als ik voor een keer helemaal geen geld hoef neer te leggen voor een fantastisch avontuur? Ik zou wel gek zijn om die kans niet met beide handen te grijpen. Daarom neem ik met deze blogpost deel aan de wedstrijd om als travel blogger mee te gaan met Beyond Borders op roadtrip door Zwitserland en Italië! Het moet nu net lukken dat ik deze week mijn rijbewijs heb behaald! It’s obviously meant to be!

Iedereen die al een tijdje op reis is geweest, door een land heeft getrokken of een uitwisselingsproject achter de rug heeft, weet dat de ervaring het geld zeker waard is.

EUROTRIP 2017. Zo heet het avontuur dat ik met vijftig andere teams zou aangaan. Mijn vriendje mag voor de verandering ook nog eens mee, omdat hij zo’n mooie foto’s kan trekken. En omdat hij toch ook best aangenaam gezelschap is. De bestemmingen in Italië schreeuwen overigens één en al romantiek. Cinque Terre, Firenze, Rome: anyone? Ik zie me al hand in hand lopen door de pittoreske straatjes, ijsje en fles wijn in de andere hand. Ja, voor de gelegenheid wil ik gerust leren multitasken!

Wat houdt de reis nu juist in? Beyond Borders heeft voor ons een route uitgestippeld waarbij we in acht dagen van België naar Rome trekken. Elke avond komt de stoet van auto’s samen op een gezellige camping voor een activiteit. Perfect, een outdoor cinema, heb ik al altijd eens willen doen. Beyond Borders doet er nog een schepje boven op en biedt het ons aan in een prachtige omgeving. Ik zwijmel al weg bij het idee van de sterren die fel sparkelen, de wijn die er voor zorgt dat we niet voelen dat het kouder wordt en de Italiaanse pasta’s waar ik nog maanden van zal dromen. Zoals je merkt, ik ben al verzonken in la Dolce Vita.

Het leukste is natuurlijk dat je met vrienden onderweg bent en ‘on the road’ veel nieuwe mensen leert kennen.  -Beyond Borders

Natuurlijk bestaat de planning niet enkel uit eten, drinken en tijd spenderen op de camping. Al klinkt dat op zich ook als muziek in de oren. Zo staan ook onder andere het Comomeer, Val d’Orcia en Toscane op de planning. Beyond Borders laat ons vrij om zelf te gaan en te staan waar we willen. Cultuur opsnuiven in bruisende steden? De wijde natuur in trekken? De batterijen opladen aan het strand? Jij beslist!

Wat moet ik nu juist doen om mee te kunnen gaan als travel blogger?

 • Een rijbewijs hebben: 
 • Een roadtrip auto hebben:  
  We bouwen deze zomer een oude camionette om tot heuse reiswagen om ook door Frankrijk en Spanje te cruisen.
 • Een post schrijven over Eurotrip 2017:  
 • Al mijn vrienden en de bredere wereld aanspreken om zoveel mogelijk likes te verzamelen: NU REKEN IK OP JULLIE!

Wat kunnen jullie voor mij doen?

 • De post die verwijst naar deze blog op Facebook liken. En delen. En affiches maken om in jullie lokale supermarkt te verspreiden. Met het eerste ben ik ook al tevreden 
 • Ook even hetzelfde doen met mijn Instagram post (klik hier)

Wat krijgen jullie in ruil?

 • Eeuwige dank!
 • Ontelbare foto’s van ijsjes, spaghetti, prachtige meren en andere natuurlandschappen, nachtelijke wandelingen door Italiaanse stadjes en af en toe de verplichte selfie.
 • Een reisverslag van deze trip, waar ik in geuren en kleuren uitleg waarom jullie jaloers moeten zijn. En waarin ik jullie tips geef om later zelf met de auto op avontuur naar Italië te trekken.

Lijkt me een goede deal, toch?

Kijk zeker ook eens op de website van Beyond Borders. Ben je net zoals mij overtuigd van het idee, er zijn nog steeds plaatsjes vrij!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *